6 Onmisbare essentiële Italiaanse ingrediënten

De Italiaanse keuken bestaat uit traditionele maaltijden en ingrediënten die mensen in Italië consumeren. Hoewel pasta, sauzen en kazen in het hele land hoofdbestanddelen zijn, heeft elke regio zijn eigen unieke ingrediënten en gerechten die hebben bijgedragen tot de invloed van de Italiaanse keuken.

Deze essentiële ingrediënten vormen de basis van de Italiaanse keuken.

Extra virgine olijfolie van eerste persing

Hoewel olijfolie vaak wordt gebruikt bij het koken, wordt extra virgine olijfolie van de eerste persing van hogere kwaliteit gebruikt als garnering om een peperige smaak toe te voegen. Het wordt ook gebruikt als een dip voor Italiaans brood zoals focaccia of besprenkeld over salade. Meer informatie over olijfolie bestellen kun je hier vinden.

Balsamicoazijn

Echte balsamicoazijn wordt geproduceerd in de Italiaanse regio Modena of Emilia-Romagna. Deze donkere, goed gerijpte azijn wordt gebruikt in marinades en dressings.

Knoflook

Knoflook is een van de meest populaire ingrediënten in het hele land, vooral gesauteerd in olijfolie om een smaakvolle basis te creëren.

Pasta

Pasta is een mix van bloem, eieren, olijfolie, water en zout. Er zijn vele variëteiten, afhankelijk van de vorm en de regio waar ze vandaan komen. Populaire soorten zijn spaghetti (lange, dunne pastaslierten); penne (buisvormige pasta uit Ligurië); tagliatelle (dunne pastalinten uit Bologna); fettuccine (lange, platte pasta uit Rome); en pappardelle (platte, brede pastalinten uit Toscane).

Pastasaus

Denk aan marinara (tomaten, knoflook, ui, olijfolie en basilicum; dit is de beroemdste saus van Italië); Pomodoro (Italiaans voor “tomaat”, voor deze saus worden dezelfde ingrediënten gebruikt als voor marinara, maar het is een dikkere, gladdere saus); bolognese (vlees zoals pancetta, rundvlees en lamsvlees wordt gestoofd in een saus van tomaten en wijn); en pesto (basilicum, knoflook, olijfolie, pijnboompitten en geraspte parmezaanse kaas worden samengevoegd tot een groene saus die wordt geserveerd over pasta, vis, of op brood).

Verse tomaten

In de zestiende eeuw naar Italië gebracht, dachten de Italianen eerst dat tomaten giftig waren. Nu vormen ze het hart van de Italiaanse keuken.

Lees ook: Voordelen van een koelkast en tips voor voedselopslag