Elektriciteitsuitgangspunten in je nieuwe woning of renovatie plannen

Hoewel mensen die ervoor kiezen om hun huis te bouwen in plaats van er een te kopen die al op de markt is, zeer nauw samenwerken met ervaren bouwers, aannemers en ontwerpers, kunnen sommige details over het hoofd worden gezien. Het is pas lang nadat ze al zijn verhuisd naar hun nieuwe huis dat ze zich realiseren dat ze aanwezig hadden moeten zijn tijdens de planningsfasen als het ging om bepaalde dingen, waaronder plaatsen om toegang te krijgen tot elektrische stroom in hun huis. Om te voorkomen dat ze rommelige verlengsnoeren en stroomstaven moeten gebruiken, moet je de tijd nemen om na te denken over waar je gemakkelijk toegang tot elektriciteit in je nieuwe huis wilt hebben.

Hier zijn enkele plaatsen die je moet overwegen:

Keuken

De lokale overheid bepaalt het minimum aantal en de algemene locatie van de stopcontacten in je huis. Dat betekent echter niet dat je niet zoveel stekkers kunt toevoegen als je elektrische servicebox toelaat. De keuken, waar veel kleine en grote elektrische apparaten staan, is een geweldige plek om dit proces te starten. Plan stopcontacten rondom je keukeneiland om mixers, kloppers en andere kleine elektrische apparaten mogelijk te maken. Neem een goede lange kijk op je keuken lay-out en zet hogere ampère stekkers waar je je koelkast en magnetron in de toekomst zou kunnen verplaatsen. Plaats stopcontacten onder je kasten voor zachte LED-verlichting die bijna niets kost om de hele nacht aan te laten staan. Tip: Bekijk de gira schakelmateriaal voor een breed keuze aan verschillende soorten verlichtingen.

Woonkamer

Het lijkt erop dat bijna iedereen minstens één apparaat heeft dat tegenwoordig vaak moet worden opgeladen, dus plan op alle hoeken voldoende stopcontacten te plaatsen, samen met nog meer stopcontacten in het midden van elke muur. Als je van plan bent om een flatscreen-tv aan een muur te hangen, plaats dan een stekker direct achter het apparaat om de snoeren te verbergen. Overweeg om de stekkers in het midden van de woonkamer te plaatsen voor het geval je een salontafel voor souvenirs wilt hebben. Als het versieren voor Kerstmis iets is wat je doet, denk dan na over waar de boom heen zou kunnen gaan en zet een stekker op een schakelaar op een handige locatie. Profiteer van alle gemakken die je kunt gebruiken bij het plannen van je nieuwe woning.

Lees ook: Wat is chip-tuning?