Gebruik taxidiensten als zakelijk vervoer!

Taxi’s zijn duur en mogen niet op straat worden afgehaald, behalve na reservering of bij een taxistandplaats, let op het bord ‘standplaats taxi’s’. In de grotere steden, bij sluitingstijden van de bar, kan je er soms een neerhalen. Zoek er een met het taxi bord verlicht.

Net als in andere grote dienstverlenende bedrijven in Nederland is de taximarkt gedecentraliseerd, hoewel er nog steeds grote taxibureaus (Taxi Centrale) zijn. Officiële’ taxi’s hebben een blauwe nummerplaat. Voor onafhankelijke bedrijven kun je onder Taxibedrijf je lokale a-z-overzicht bekijken. Er is ook een speciale service van en naar de luchthaven Schiphol die vaste tarieven biedt en vooraf moet worden geboekt.

Vanaf sommige treinstations (met uitzondering van de grote hoofdstations: Amsterdam, Den Haag en Rotterdam) zijn er Treintaxi’s in gebruik. Dit zijn gedeelde taxi’s die mensen voor een vast bedrag per rit heen en weer pendelen naar het station (EUR 4,30 per stuk of zes voor de kosten van vijf in de automatische ticketautomaten). Tickets kunnen worden gekocht bij de kassa of automaat in elk NS-station. Je betaalt meer als je kaartjes koopt bij de chauffeur.

De Schiphol Hotel Shuttle

Er is ook een Schiphol Hotel Shuttle service. Deze breng je naar bijna elk hotel in Amsterdam, vanaf de luchthaven Schiphol. Je hoeft alleen maar de borden te volgen naar ‘Amsterdam Shuttle desk’, die zich in aankomsthal 4 (tegenover Starbucks) bevindt, en een ticket te kopen.

Tip: Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van zakelijk vervoer, kun je bellen met de zakelijke taxi op Schiphol: 088 339 47 41 of bezoek de website van een lokale taxidienst zoals uwtaxiutrecht.nl/.

Vermijd langdurig parkeren

Deze taxi’s brengen je van en naar alle Nederlandse luchthavens. Door er gebruik van te maken, bespaar je jezelf het gedoe van langdurig parkeren, het slepen van je bagage naar een aansluitende bus of het zorgen maken over je auto terwijl je weg bent!

Alternatieve taxi’s

Het zou Amsterdam niet zijn als er niet een paar eigenzinnige alternatieven werden aangeboden. Probeer bijvoorbeeld een Bike Taxi of een Disco Taxi. Of om indruk te maken, reserveer een paard & wagen.

Lees ook: Wat is chip-tuning?