Houtskoolgrill functies om op te letten bij het kiezen van een BBQ grill

Terwijl extra functies zijn leuk om te hebben op een gasgrill, kunnen ze de ervaring van het koken op houtskool maken of breken. Omdat het bij houtskoolgrills draait om het controleren van de kolen, is het gebruiksgemak de belangrijkste test die we uitvoeren, eigenschappen die het koken makkelijker maken en die ook zorgen voor betere resultaten. Je kunt verschillende BBQ vergelijken op Kooponline.com/ om zo voordeligst de beste grill te kopen.

Functies spelen een grote rol in deze score, en dit zijn de functies waar onze testers naar op zoek zijn.

Hoogte verstelbare kookroosters

Met de in hoogte verstelbare kookroosters kun je het voedsel verhogen en verlagen – het equivalent van het omlaag zetten van een brander op een gasgrill. Breng het dicht bij de kolen voor het aanbraden, of verder weg om, zeg maar, een kipfilet helemaal door te koken zonder de huid te verkoelen.

Gemakkelijk te reinigen van de asbakken

Houtskool koken kan rommelig worden. Alle as, restkool en voedsel druppels hebben de neiging om zich te verzamelen op de bodem van een grill. Modellen met een verwijderbare aslade zijn het gemakkelijkst schoon te maken.

Gemakkelijk te openen van de roosters

De meeste houtskool bereikt binnen 20 minuten na het aansteken zijn piektemperatuur. Als je een heet vuur aan de gang wilt houden, moet je tijdens het koken kolen toevoegen, en met een speciale kooldeur of roosters die gemakkelijk open kunnen schuiven, kun je houtskool toevoegen zonder te veel voedsel te verplaatsen of hete kookroosters te verwijderen.

Meerdere ventilatieopeningen of dempers

Het regelen van de warmte in een houtskoolgrill gaat over de hoeveelheid kolen en de luchtstroom. Meer luchtbrandstoffen die kolen verbranden, waardoor het warmer wordt, en een grill met ten minste twee ventilatieopeningen geeft je de flexibiliteit en controle die je wilt.

Wielen voor elk poot

Houtskool roosters zijn niet altijd even stevig als de beste gasmodellen. Wie een wiel of zwenkwiel voor elk poot heeft, kan zich gemakkelijker op het dek of op het terras bewegen en zal minder snel doorbuigen als hij wordt verplaatst.

Lees ook: Alles wat je moet weten over online apotheken