Redenen waarom TikTok eigenlijk goed is

Als je zoekt naar de beste gratis apps op Android of iOS, vind je TikTok in de top vijf. Het platform bereikt nieuwe hoogten met elke dag die voorbijgaat.

Als je niet veel weet over TikTok, het is een social media-platform waar mensen verschillende soorten korte video’s maken, voornamelijk voor entertainment doeleinden. Vele gebruikers doen aan TikTok volgers kopen om zo een grotere bereik te krijgen. TikTok wordt vaak in een kwaad daglicht gesteld, waarbij de positieve aspecten over het hoofd worden gezien.

De populariteit van TikTok is het bewijs dat het iets goed doet. Laten we eens kijken naar een aantal redenen waarom TikTok zo goed en populair is.

TikTok’s unieke algoritme brengt de relevante video’s naar voren

TikTok heeft een uniek algoritme dat anders is dan zijn tegenhangers. De app maakt gebruik van machine learning om je een gepersonaliseerde feed te tonen die bekend staat als For You en die voor elke gebruiker anders is.

TikTok heeft een gebruikersgericht ontwerp en richt zich op wat je wel en niet leuk vindt. Na het overwegen van deze factoren, beveelt TikTok relevante video’s aan die meestal behoorlijk on point zijn.

Als je bijvoorbeeld een informatieve video bekijkt die gerelateerd is aan gezondheid, zul je soortgelijke video’s in je feed zien verschijnen. De gelijkenis zal niet alleen op categorieniveau zijn – de inhoud van de video’s zal ook gelijk zijn.

De productie van de inhoud en de distributie van het kanaal is gebaseerd op big data mining-technologie en aanbevolen algoritmen van kunstmatige intelligentie die nauwkeurige informatie pushen en diensten op maat leveren aan de gebruiker.

Inhoud door gewone mensen voor gewone mensen

Iets anders dat TikTok onderscheidt van andere apps is dat gewone mensen het grootste deel van de inhoud maken en bekijken. En die amateur-inhoudmakers worden na verloop van tijd beroemdheden dankzij hun populariteit onder het gewone volk.

Dit platform regeert het internet dankzij deze relateerbare kwaliteit. Er zijn veel voorbeelden van gewone mensen die na verloop van tijd een internetsensatie zijn geworden door de kwaliteit van hun video’s, niet door hun eerdere fanbase.

TikTok is gebruiksvriendelijk

Er bestaat geen twijfel over het feit dat TikTok gebruiksvriendelijk is. De interface die door de app wordt gebruikt is uitzonderlijk moeiteloos te gebruiken. Het heeft een opvallend thema, maar tegelijkertijd beschikt het ook over een aantal eenvoudig te gebruiken onderdelen zoals home, feed, zoeken, inbox en persoonlijk profiel.

TikTok bevat niet te veel functies of onderdelen die misschien niet nodig zijn of de app uitdagend maken in het gebruik. Het houdt de dingen eenvoudig, zodat zelfs een kind kan navigeren door de app.

Lees ook: 5 Gezondheidsvoordelen van masturbatie