Tips voor het persoonlijke informatie verwijderen van Google

Wanneer je solliciteert naar een nieuwe baan, zullen veel werkgevers proberen om je aanwezigheid op de sociale media te vinden en te evalueren om na te gaan of je een geschikte kandidaat bent.

Een verkeerd ingeschatte tweet van jaren geleden of een ongeschikte Facebook-foto kan toekomstige jobvooruitzichten vernietigen of een carrière ruïneren. Een Google-zoekopdracht die een oude veroordeling onthult, kan het moeilijker maken om aangenomen te worden, en – al dan niet waar – beschuldigingen van crimineel gedrag die online worden verspreid, kunnen ellende veroorzaken.

Er is het idee dat als iets eenmaal online is, het onsterfelijk, onveranderlijk en bijna onmogelijk te bevatten is. Met andere woorden, je moet niets online zetten waarvan je niet wilt dat je oma het ziet, voor het geval de gevolgen jou of je prospects verderop in de keten schade berokkenen.

Het in de hand houden van uwjedigitale informatie is echter niet alleen een kwestie van informatie die je online zet. Het monitoren van de passieve gegevensverzameling door bedrijven bij jou is ook belangrijk.

Hier zijn een aantal tips voor het persoonlijke informatie verwijderen van Google.

Google Accounts

Zorg ervoor dat je de Google-accountpagina bezoekt, waar er een aantal instellingen zijn die je privacy kunnen verbeteren, het verzamelen van gegevens kunnen verminderen of je helemaal uit het ecosysteem kunnen verwijderen.

Privacycontrole

Met de privacycontrole van Google kunnen gebruikers voorkomen dat Google je zoekopdrachten en andere Google-activiteiten opslaat in je Google-account en kunnen ze uwjelocatiegeschiedenis uitschakelen.

Je kunt er ook voor kiezen om te voorkomen dat Google de zoek- en bekijkgeschiedenis van YouTube opslaat en een opname van de video’s die je hebt bekeken, je contactpersonen, apparaatgegevens, spraak- en geluidsactiviteit, inclusief opnames die zijn gemaakt door interactie met de Google-assistent, en andere gegevens.

In dit gedeelte kun je ook kiezen of je Google wilt toestaan je gegevens te gebruiken om tijdens je browsersessies reclame op maat te maken.

Beveiligingscontrole

De Google Security checkup kan worden gebruikt om je te laten zien welke apparaten toegang hebben tot je account, waaronder laptops, pc’s en handsets. Je kunt ook een lijst vinden van alle applicaties van derden die toestemming hebben gekregen om toegang te krijgen tot je account. Herroep de rechten indien nodig.

Verwijder mij

Gevonden onder Accountvoorkeuren, kan de verwijderingsservice van Google worden gebruikt om bepaalde producten te verwijderen of om je account volledig te verwijderen.

Lees ook: Houtskoolgrill functies om op te letten bij het kiezen van een BBQ grill