Wat is chip-tuning?

Motorchip tuning is een proces waarbij de elektronische besturingseenheid geherprogrammeerd wordt, waardoor de motor binnen verschillende parameters werkt. De ECU-chip bevindt zich in het injectiesysteem en regelt de hoeveelheid lucht en brandstofmengsel die plaatsvindt. Wanneer je dit opnieuw programmeert, kun je de chip vertellen wat je wilt dat er met dit mengsel gebeurt. De kosten hiervan kunnen afhankelijk zijn van hoe je het hebt gedaan.

Een motor tuning chip is een cruciaal onderdeel van de elektrische en computersystemen van je auto. De chip in je voertuig bestuurt een aantal verschillende systemen, die ervoor zorgen dat ze te allen tijde goed worden aangedreven.

Een chip tuning vervangt de standaard software op de ECU en overschrijft deze door nieuwe software die geprogrammeerd kan worden om de algemene prestaties van de auto’s te optimaliseren. Dit staat bekend als het opnieuw in elkaar zetten van voertuigen, omdat de ECU in wezen een programma is dat de werking van de motor regelt. Op https://power-performance.nl/ kun je er meer over lezen en advies vragen van professionals.

Systemen chip controls

Afhankelijk van je type auto en jaar, kan de ECU een grote verscheidenheid aan verschillende systemen besturen. Onder deze zijn het automatische transmissiesysteem, het voertuig stabilisatiesysteem, de brandstofinjectie, de kleppen ondersteuningssystemen, de timing en ontstekingssystemen en het snelheidsregelsysteem. Dit alles is van cruciaal belang voor het functioneren van je voertuig. De chip reageert op prikkels van het voertuig om de druk op de kleppen en brandstof injectiesystemen op te voeren, de topsnelheid en de acceleratie van het voertuig te regelen, en meer.

Waarom zou je kiezen voor chip tuning

Er zijn vele redenen om voor chip tuning te kiezen. Ten eerste zul je merken dat je motor beter reageert wanneer het gaspedaal wordt ingedrukt. Het totale koppel en vermogen zal merkbaar toenemen. De vermogensafgifte zal soepeler verlopen, waardoor een veel veiligere rijervaring ontstaat, wat het op zijn beurt ook gemakkelijker en veiliger maakt om in te halen. Tijdens normaal rijden zul je merken dat je MPG beter is, wat niet alleen de brandstofkosten verlaagt die je moet betalen, maar ook je carbon footprint minimaliseert. De gasrespons zal worden verbeterd en het toerental bereik zal worden vergroot.

Lees ook: Nieuws Flits November 2019