Nieuws Flits November 2019

hondje

Hallo mensen,

Omdat we vanuit verschillende hoeken nogal wat vragen hebben gekregen over Bart en Toni, de bull terriers uit Duitsland, hier een uitleg.

Wij kunnen niet daadwerkelijk beoordelen wat er aan de hand is in Duitsland bij Bullterrier in Not, maar hebben vanuit verschillende hoeken teveel rare verhalen gehoord. Nu moeten jullie ook weten voor Toni hebben wel 30 mensen gereageerd, als er 30 mensen reageren dan moet er altijd wel iemand tussen zitten, zo zien wij in onze eigen statistieken. Zo ook voor Bart, een reactie of 20. Als je binnen 50 reacties voor 2 honden nog altijd geen geschikte eigenaar hebt gevonden, dan vragen wij ons af wat er steeds niet goed is. Nou zijn Bart en Toni niet de allermakkelijkste en zeker niet voor iedereen geschikt, maar onhandelbaar waren ze zeker niet.
Ondankt alle moeite van onze kant, is het niet tot een plaatsing gekomen.

Wat wij het allergekste vonden, is dat als je mensen in je asiel krijgt voor een Bull, en het klikt niet, en je hebt nog altijd 15 andere Bullen, waarom wijs je de mensen dan niet op een van die andere Bullen ? Dat begrijpen wij gewoon niet. En er zijn toch echt wel een aantal mensen afgereisd naar Duitsland.

Nogmaals, wat er precies aan de hand is in Duitsland weten we niet, maar we weten wel dat wat wij doen de bullen daar niet helpt. We vinden het heel heel heel erg, en hadden graag gewild dat we de bullen daar hadden kunnen helpen, maar het is gewoon nooit goed genoeg.
Wij hebben dus besloten onze handen er vanaf te trekken, het is niet anders.

Het is nog altijd met gemengde gevoelens, want er zijn wel degelijk mensen die via hen wel een Bull hebben, alhoewel ik er maar van een weet.

Kortom, we weten gewoon niet wat de beweegredenen van deze mensen zijn, misschien zijn ze gewoon heel streng met de herplaatsing, of misschien dat er wat anders aan de hand is.
Wij houden er in ieder geval mee op, want het is alleen maar frustrerend voor de mensen en voor de honden wellicht ook.

We kunnen alleen maar hopen dat iets of iemand ooit eens kan uitzoeken wat daar aan de hand is, want een beetje raar is het allemaal wel.

mvg,
Team HondenRecht