5 Gezondheidsvoordelen van masturbatie

Er is een goede kans dat je geobsedeerd raakte door masturbatie nadat je het in je tienerjaren ontdekte. Het moment na je eerste orgasme, is het eigenlijk alles wat je wilt doen, ooit. En wie kan het ons kwalijk nemen?

Naast het feit dat masturbatie heel erg lekker voelt, heeft het ook verschillende voordelen voor de gezondheid, van het verlagen van je risico op bepaalde ziektes tot het verhogen van je tevredenheid tijdens seks met een partner. (Met andere woorden, masturbatie is goed voor je fysieke en emotionele gezondheid.) Dat is waarom masturberen, zelfs als je regelmatig partner seks hebt, nog steeds iets is wat je zou moeten doen. Het nemen van middelen zoals Cobra 120 mg zou de ervaring ook erg kunnen verbeteren.

Hier zijn een paar ongelooflijke gezondheidsvoordelen van masturbatie, en waarom je het heft nu in eigen handen zou moeten nemen.

Het verhoogt de immuniteit

Ejaculatie verhoogt het niveau van het hormoon cortisol. Cortisol, dat meestal een slechte naam krijgt als een verwoestend stresshormoon, helpt eigenlijk je immuunsysteem te reguleren en te onderhouden in kleine doses.

Masturbatie kan de juiste omgeving creëren voor een versterkt immuunsysteem.

Plus, een zeer kleine studie uit 2004 toonde aan dat mannen meer witte bloedcellen hadden 45 minuten nadat ze een solo orgasme hadden gehad.

Het geeft je humeur een boost

Masturberen maakt een heleboel feel-good neurochemicaliën vrij, zoals dopamine en oxytocine, die je geest oppeppen, je tevredenheid vergroten en de beloningscircuits in je hersenen activeren.

Een orgasme is de grootste niet-drugs stoot dopamine die er is.

Het kan je helpen in slaap te vallen

Er zijn veel dingen die je kunt doen om de kwaliteit van je slaap te verbeteren, van afvallen tot het eten van bepaalde soorten voedsel (hallo, kalkoen en cheddarkaas). Masturbatie kan ook helpen: bij een orgasme komen chemische stoffen als prolactine, serotonine en oxytocine vrij in de hersenen, die allemaal in verband worden gebracht met gevoelens van geluk en ontspanning.

Het kan je huid verbeteren

Een orgasme veroorzaakt een verhoogde bloedstroom naar de huid, waardoor je bloedvaten open gaan staan; bij sommige mensen kan dit resulteren in iets rozige wangen, of wat beter bekend staat als de post-sex gloed. Wat is nog beter? De oxytocine die vrijkomt bij een orgasme kan ontstekingen verminderen, waardoor puistjes en uitslag minder opvallen.

Het verbetert de gezondheid van het hart

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, namelijk dat rigoureuze seks het risico op een hartaanval of beroerte verhoogt, kunnen regelmatige orgasmes je juist helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Lees ook: 5 Voordelen van een Kamado grill