De voordelen van 1-op-1 voetbaltraining

1-op-1 coaching is standaard onder vele individuele disciplines zoals muziek, tennis, atletiek & golf om er maar een paar te noemen, maar er is een groeiende trend binnen het voetbal voor 1-op-1 voetbaltraining, ook al is het een teamspel. 1-op-1 voetbaltraining en individuele voetbal/voetbaltraining kunnen je spel echt naar een hoger niveau tillen.

Redenen om 1-op-1 voetbaltraining te proberen

Teamtraining is normaal gesproken slechts een paar uur per week en de kans om zich te concentreren op het individu is schaars, waardoor er gaten in de ontwikkeling van de voetballer blijven bestaan. 1on1 tijd met een expert, zoals Ton Caanen (www.toncaanen.nl) zal nuttig zijn en voor het voetbal kan het echt helpen om de volgende gebieden aan te pakken

Voor spelers die willen leren voetballen en die nieuw zijn in het spel – het kan ontmoedigend zijn om rechtstreeks in een teamomgeving of voetbalwedstrijd te worden gegooid, dus het werken met een expert om mee te beginnen kan je helpen om je in de wereld van het voetbal te begeven.

Voor spelers die op een gevorderd of elitair niveau willen spelen – Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende reden voor 1op1 training. Naarmate je hoger mikt en je niveau stijgt, worden de marges kleiner, dus het werken met een expert op specifieke en doelgerichte gebieden van je spel kan echt een verschil maken.

Leer en verfijn nieuwe technieken – Technisch voetbal is een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien in de teamtraining, maar het is een essentieel onderdeel van de make-up van een voetballer. 1op1 voetbaltraining en individuele voetbaltraining is geweldig voor het beheersen van vaardigheden die moeilijk onder de knie te krijgen zijn in een spelsituatie. Het aanleren van core ball mastery, first touch, draaitechnieken en ball striking langs 1v1 dominantie zijn voorbeelden van waar 1op1 voetbaltraining de voetballer echt goed van pas komt.

Focus op de individuele behoeften van de voetballer – Voetbal is een teamspel, maar het individu is een essentieel onderdeel van het succes van het team. Wanneer je als team traint, kan de individuele behoefte van een speler over het hoofd worden gezien, zodat 1on1 voetbaltraining aanzienlijk kan helpen. Het werken met 1op1 is een blanco doek en de training kan specifiek worden toegesneden op de gebieden waar gewerkt moet worden. Meestal gaat het om techniek, flexibiliteit, snelheid, wendbaarheid en kracht met en zonder de bal.

Vertrouwen opbouwen in een voetballer – Voetbal is net zo goed een mentale als een fysieke wedstrijd. Vertrouwen speelt een grote rol bij het slagen van een voetballer en dat is waar 1op1 voetbaltraining kan helpen. Training in een positieve omgeving waar de focus ligt op de speler kan echt helpen om mentale barrières te slechten en een voetballer naar nieuwe vertrouwensniveaus te tillen.

Lees ook: De opkomende trend van diamond art painting in 2020