Redenen om een recruiter te gebruiken om een baan te vinden

Of je nu wilt herintreden op de arbeidsmarkt of jouw huidige positie wilt verlaten, de opwinding van een nieuwe carrière wordt vaak gedwarsboomd door de ontmoedigende taak van het zoeken naar een baan. Wil je echt vacaturebanken doorspitten om potentiële vacatures te vinden, meer tijd in het perfectioneren van jouw cv steken en zitten wachten tot de telefoon gaat?

Om het proces te vergemakkelijken, kun je overwegen om met een interim recruitment bureau te werken. Als je met een recruiter werkt, sta je er niet helemaal alleen voor in je zoektocht naar een baan. Een recruiter kan je matchen met een baan die jouw vaardigheden en ervaringen vereist.

Houd in gedachten dat het niet de taak van een recruiter is om een baan voor je te vinden. Recruiters worden ingehuurd door bedrijven die op zoek zijn naar werknemers om hun openstaande vacatures in te vullen. Ze vinden geen jobs voor mensen – ze vinden mensen voor jobs. Als werkzoekende heb je echter wel een aantal voordelen als je in de kandidatenpool van een recruiter zit.

Hieronder vind je drie redenen waarom je een recruiter zou moeten gebruiken voor je zoektocht naar een baan.

Recruiters besparen je tijd

Hoeveel uur besteed je aan het doorzoeken van vacaturebanken en het versturen van sollicitaties? Door een recruiter in te schakelen, verdeel je de werklast. Recruiters zijn (minstens) acht uur per dag bezig om kandidaten te vinden voor hun klanten.

Recruiters weten welke vacatures er zijn. Ze weten dat je er bent. En ze besteden een grote hoeveelheid tijd om ervoor te zorgen dat die banen worden ingevuld.

Je hebt andere verplichtingen in jouw leven die je ervan weerhouden om werk te zoeken. Misschien werk je voor je huidige werkgever tot zich een nieuwe kans voordoet. Het kan ook zijn dat je naar school gaat of voor jouw gezin zorgt. Door een recruiter in te schakelen bespaar je tijd bij het zoeken naar een baan.

Je kunt op grotere schaal netwerken

Denk aan je huidige connecties bij het zoeken naar een baan – vroegere werkgevers, voormalige professoren en bestuurders, vrienden en familie. Ook al is die groep groot, hij is niet even groot als het aantal dat recruiters kunnen bereiken. Maak gebruik van de connecties van een recruiter om het meeste te halen uit jouw inspanningen om een baan te vinden.

Wanneer je een cv naar een HR-afdeling stuurt, vertrouw je erop dat dat document in aanmerking komt voor de baan. Maar als een recruiter denkt dat je geschikt bent voor hun klant, heb je iemand in jouw hoek.

Recruiters besteden veel tijd aan het leggen van contacten via databases, telefoongesprekken en face-to-face netwerken. Door een recruiter in te schakelen tijdens je zoektocht naar een baan, groeit je netwerk exponentieel.

Recruiters helpen je door het proces

Een goede recruiter streeft ernaar de beste kandidaten voor zijn klanten te vinden. Velen zullen je voorbereiden op het sollicitatieproces, van solliciteren tot het accepteren van een aanbod. Als je de juiste recruiter kiest, zullen de meeste van jouw vragen worden beantwoord.

Met de hulp van een recruiter kun je ook jouw cv, portfolio en andere sollicitatiedocumenten verbeteren. Hij of zij kan je coachen in gesprekstechnieken, en na je gesprek met de werkgever kan de recruiter je feedback geven.

Lees ook: Hoe selecteer je de beste klantenserviceteam?